HomeAssortimentGegrilde productenDagelijkse kant-en-klaargerechtenSeizoengebonden kant-en-klaarproductenVerse kipFrans gevogelteRas scharrel- en biologisch pluimveeVlug klaar artikelenWild en seizoengevogelteBarbecue assortimentZelfbedieningshoekReceptenRecepten Poelier Van Ofwegen

ActueelVacaturesContact

Stoofpot van wild zwijn/hert
Benodigdheden

800 gram wildzwijnstoofvlees/hertstoofvlees
200 gram boter + scheutje olie
300 cl wildfond
300cl rode wijn
2 tenen knoflook gekneusd
1 gesnipperde ui
klein beetje kruidnagel, jeneverbesjes, laulierblad
peper en zout
beetje bloem
takje rozemarijn en thijm
winterpeen in stukjes

Bereiding
  • Bestrooi het vlees ruim met zeezout en versgemalen peper en  doe er dan wat bloem overheen (voor de binding op het eind.
  • Laat de roomboter met olie mooi bruin worden en braad het vlees rondom aan  tot het mooi bruin is.
  • Voeg de gesnipperde ui, winterpeenstukjes, gekneusde knoflook, kruidnagel, jeneverbes, takje rozemarijn en tijm en laurierblad toe.
  • Blus af met de rode wijn en wildfond en laat als het gaat om de wildzwijn het gerecht 2,5 uur pruttelen. Maakt u het met hert, laat het dan nog een uurtje langer gaan. Heel belangrijk is om te proeven hoe zacht het vlees is en of het genoeg op smaak is.

    Na het checken laat je het sudderpotje inkoken naar gewenste dikte, daarna weer proeven en evt. nog wat zout of peper toevoegen.
    Zeker een dag of twee dagen van te voren maken……wordt het nog lekkerder!!!
Hertenbiefstuk met rode wijn-appel-kaneelsaus
Benodigdheden 4 hertenbiefstukken
20 gram boter
peper en zout uit de molen|
bakje rode wijn-appel-kaneelsaus
Bereiding
  • Laat de biefstukken 2 uur op temperatuur komen.
  • Verhit de boter in de koekenpan, en bak de biefstukken aan weerskanten bruin.
  • Draai het vuur omlaag en laat de biefstukken per kant 2 minuten garen.
  • Neem de biefstukken uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
  • Voeg het bakje saus toe aan het bakvet en laat op laag vuur warmen.

Serveertip: Lekker met seizoensgroenten, aardappel gratin en stoofpeertjes.

Konijnenbout (wild of tam) met kriekbier
Benodigdheden 4 tamme konijnenbouten of 8 wilde konijnenbouten
zout, peper
1 eetl. bloem
boter
1 flesje kriekbier
1 pot wildbouillon
1 eetl. rode wijnazijn
1 eetl. grove mosterd
1 theel. thijm
1 theel. salie
2 kruidnagelen
2 laurierblaadjes
2 theel. tomatenpuree
1 ui gesnipperd
2 potjes kersen op siroop
2 theelepels suiker
Bereiding
  • Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem.
  • Bak ze in de braadpan mooi aan, en haal ze vervolgens uit de pan.
  • Doe de uien, thijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de pan en fruit aan.
  • Voeg de tomatenpuree, het kriekbier, de wildbouillon en de azijn toe en breng aan de kook.
  • Doe de boutjes terug in de pan en laat ze op heel laag vuur 2,5 uur pruttelen.
  • Voeg daarna de kersen op sap toe en pruttel nog 15 min. door.

Tip: Maak het gerecht een dag van te voren!!