KERST

Bestellen

Belangrijke informatie!

Door allerlei reeds bekende redenen veranderen er ook bij ons wekelijks de inkoopprijzen, wij kunnen geen vaste prijzen hanteren, onderstaande prijzen zijn daardoor indicatief en kunnen dagelijks veranderen, hierop kan achteraf geen aanspraak gemaakt worden, wij hebben onze goede naam mede te danken aan onze eerlijkheid, openheid en oprechtheid.

Wij zijn trots op onze kwaliteit, ons wild is puur Hollands wild dat door onszelf wordt ingekocht, gekeurd en bewerkt, wat de kwaliteit en smaak ten goede komt!

LET OP! Bestel tijdig, dit voorkomt teleurstellingen en u bent verzekerd van een topproduct.
Om alles soepel te laten verlopen hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet:

  • Bestellingen kunnen t/m DINSDAG 19 DECEMBER worden doorgegeven met het bestelformulier (na deze datum kunnen wij geen 100% garantie meer geven of het product nog te leveren is).
  • Bestellingen graag ophalen op ZATERDAG 23 DECEMBER, andere dagen in overleg.
  • Kipbestellingen die in het standaard-assortiment vallen worden niet aangenomen, behalve hele kippen, rollades en extreem grote bestellingen.
  • Dit jaar kunt u uw bestelde kalkoenen, gevulde kalkoenen, rollades, en schotels ophalen op ZONDAG 24 DECEMBER van 09.00 tot 15.00 uur.
  • Voor kalkoenen zijn wij afhankelijk van leveranciers, gewichten kunnen met een marge van 20% afwijken. Hiervoor verwachten wij uw begrip.
  • Uw bestellijst kunt u downloaden of ophalen in de winkel. De lijst kunt u in de winkel inleveren; gelieve geen telefonische bestellingen en bestellingen per e-mail te doen (daar staan wij met te weinig mensen voor). Alvast super bedankt voor uw begrip!
  • ZATERDAG 23 DECEMBER zijn wij open van 08.00 – 16.00 uur.
    ZONDAG 24 DECEMBER zijn wij open van 09.00 – 15.00 uur.

VEEL WILDPLEZIER!
TEAM VAN OFWEGEN POELIER

 

Prijslijst

U kunt HIER de prijslijst 2023 downloaden (.pdf)

prijslijst

Kerstrecepten van het huis

 

Stoofpot van wildzwijn/hert

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 800 gram wildzwijnstoofvlees/hertstoofvlees
  • 200 gram boter + scheutje olie
  • 300 cl wildfond
  • 300 cl rode wijn
  • 2 tenen knoflook gekneusd
  • 1 gesnipperde ui
  • klein beetje kruidnagel, jeneverbesjes, laurierblad
  • peper en zout
  • beetje bloem
  • takje rozemarijn en tijm
  • winterpeen in stukjes
  • spekjes
  • eetl. tomatenpuree

Bereiding
Bestrooi het vlees ruim met zeezout en versgemalen peper en doe er dan wat bloem overheen (voor de binding op het eind) Laat de roomboter met olie mooi bruin worden en voeg de gesnipperde ui, winterpeenstukjes, gekneusde knoflook, de kruidnagel, jeneverbes, takje rozemarijn en tijm en laurierblad toe. Voeg daar het gekruide vlees bij tot het mooi bruin is, en het laatste minuutje tomatenpuree. Blus af met de rode wijn of bier en wildfond en laat, als het gaat om de wildzwijn, het gerecht 2,5 uur pruttelen, maakt u het met hert, laat het dan nog een uurtje langer gaan. Heel belangrijk is om te proeven hoe zacht het vlees is en of het genoeg op smaak is, voeg er eventueel nog een schep appelstroop bij! Na het checken laat je het sudderpotje inkoken naar gewenste dikte, daarna weer proeven en evt. nog wat zout of peper toevoegen.
TIP: Zeker een dag of twee dagen van te voren maken ... wordt het nog lekkerder!!!


Hertenbiefstuk met rode wijn appel kaneelsaus

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 hertenbiefstukken
  • 20 gram boter
  • peper en zout uit de molen
  • bakje wijn-appel-kaneelsaus

Bereiding
Laat de biefstukken 2 uur op temperatuur komen. Verhit de boter in de koekenpan en bak de biefstukken aan weerskanten bruin. Draai het vuur omlaag en laat de biefstukken per kant 2 minuten garen. Neem de biefstukken uit de pan leg ze op een schaaltje met een stukje aluminiumfolie eroverheen. Voeg het bakje saus toe aan een beetje braadvet en laat op laag vuur warmen. Serveertip: Lekker met seizoensgroenten, aardappelgratin en stoofpeertjes.


Konijnenbout wild of tam met kriekbier

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 tamme konijnenbouten of 8 wilde konijnenbouten
  • zout, peper
  • 1 eetl. bloem, boter
  • 1 flesje kriekbier
  • 1 pot wildbouillon
  • 1 eetl. rode wijn azijn
  • 1 eetl. grove mostert
  • 1 theel. tijm
  • 1 theel. salie
  • 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 theel. tomatenpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 potjes kersen op siroop
  • 2 theel. suiker

Bereiding
Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem. Bak ze in de braadpan mooi aan, en haal ze vervolgens uit de pan. Doe de uien, tijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de pan en fruit aan. Voeg de tomatenpuree, het kriekbier, de wildbouillon en de azijn toe en breng aan de kook. Doe de boutjes terug in de pan en laat ze op heel laag vuur 2,5 uur pruttelen. Voeg daarna de kersen op sap toe en pruttel nog 15 min. door.
TIP: Maak ze een dag van te voren!!