HomeAssortimentGegrilde productenDagelijkse kant-en-klaargerechtenSeizoengebonden kant-en-klaarproductenVerse kipFrans gevogelteRas scharrel- en biologisch pluimveeVlug klaar artikelenWild en seizoengevogelteBarbecue assortimentZelfbedieningshoekReceptenRecepten Poelier Van Ofwegen

ActueelVacaturesContact

Recepten Poelier Van Ofwegen

 

Tamme eendenborstfilet in peterseliesaus
Benodigdheden 4 Tamme eendenborstfilets
10 gram boter
100 milliliter droge witte wijn
250  milliliter slagroom
teen knoflook
½ bosje platte peterselie
Bereiding
  • Bestrooi de filets ruim met zeezout en versgemalen peper.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en smelt de boter in de koekenpan.
  • Bak de eendenborsten eerst met de velkant naar beneden, zodat het vet uitsmelt en krokant wordt.
  • Bak vervolgens de andere kant van het vlees ook bruin en laat de filets in de oven 10 minuten verder garen.
  • Maak ondertussen de saus door het bakvet uit de pan te gieten en de pan af te blussen met de witte wijn.
  • Voeg de room toe en knijp het teentje knoflook door een knoflookpers in de pan.
  • Laat de saus enigszins inkoken.
  • Pluk de blaadjes peterselie en doe ze in de blender of keukenmachine.
  • Giet de hete roomsaus erbij en pureer het geheel, er ontstaat een heldere groene saus met een heerlijke smaak.
  • Neem de eendenborstfilets uit de oven en wikkel ze in aluminiumfolie om ze enkele minuten te laten rusten. Snijd ze vervolgens schuin in plakken van een halve centimeter.
  • Vang het vleesvocht op dat eruit loopt bij het snijden, voeg dit toe aan de saus en serveer de eendenborst met de saus.
Hertenbiefstuk met rode wijn-appel-kaneelsaus
Benodigdheden 4 hertenbiefstukken
20 gram boter
peper en zout uit de molen
bakje rode wijn-appel-kaneelsaus
Bereiding
  • Laat de biefstukken 2 uur op temperatuur komen.
  • Verhit de boter in de koekenpan, en bak de biefstukken aan weerskanten bruin.
  • Draai het vuur omlaag en laat de biefstukken per kant 2 minuten garen.
  • Neem de biefstukken uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
  • Voeg het bakje saus toe aan het bakvet en laat op laag vuur warmen.

Serveertip: Lekker met seizoensgroenten, aardappel gratin en stoofpeertjes.

Konijnenbout (wild of tam) met kriekbier
Benodigdheden 4 tamme konijnenbouten of 8 wilde konijnenbouten
zout, peper
1 eetl. bloem
boter
1 flesje kriekbier
1 pot wildbouillon
1 eetl. rode wijnazijn
1 eetl. grove mosterd
1 theel. thijm
1 theel. salie
2 kruidnagelen
2 laurierblaadjes
2 theel. tomatenpuree
1 ui gesnipperd
2 potjes kersen op siroop
2 theelepels suiker
Bereiding
  • Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem.
  • Bak ze in de braadpan mooi aan, en haal ze vervolgens uit de pan.
  • Doe de uien, thijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de pan en fruit aan.
  • Voeg de tomatenpuree, het kriekbier, de wildbouillon en de azijn toe en breng aan de kook.
  • Doe de boutjes terug in de pan en laat ze op heel laag vuur 2,5 uur pruttelen.
  • Voeg daarna de kersen op sap toe en pruttel nog 15 min. door.

Tip: Maak het gerecht een dag van te voren!!