KERST

Bestellen

Wij zijn trots op onze kwaliteit, ons wild is puur Hollands wild dat door onszelf wordt ingekocht, gekeurd en bewerkt, wat de kwaliteit en smaak ten goede komt!

LET OP! Bestel tijdig, dit voorkomt teleurstellingen en u bent verzekerd van een topproduct.
Om alles soepel te laten verlopen hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet:

  • BESTELLINGEN KUNNEN TOT MAANDAG 21 DECEMBER WORDEN DOORGEGEVEN (na deze datum kunnen wij geen 100% garantie meer geven of het product nog te leveren is).
  • KALKOENEN kunnen tot VRIJDAG 18 DECEMBER worden doorgegeven. Voor de gevulde kalkoenen geldt op = op.
  • VERS WILD EN GEVOGELTE KAN WORDEN OPGEHAALD OP MAANDAG 21, DINSDAG 22 of WOENSDAG 23 DECEMBER (al het verse wild wordt voor u vacuümgetrokken, zodat u het tot en met de kerstdagen vers kunt bewaren.

DIT JAAR KUNT U UW BESTELDE KALKOENEN EN GEVULDE KALKOENEN OF ROLLADES OPHALEN OP DONDERDAG 24 DECEMBER VAN 08.00 TOT 16.00 UUR.
Graag willen wij u erop wijzen dat wij alles doen om de kalkoenen zoveel mogelijk in de richting van het bestelde gewicht te leveren. Wij zijn echter afhankelijk van onze leverancier uit Frankrijk en daardoor kan het gewicht afwijken, hiervoor vragen wij uw begrip!

In verband met COVID‐19 proberen wij de bestellingen zoveel mogelijk te verdelen over de maandag t/m donderdag voor kerst. Toch kan het druk in de winkel zijn. Er mogen maximaal 3 mensen binnen, kom daarom zoveel mogelijk voorbereid en alleen. Wij hopen met u dit rare jaar op een verantwoorde manier af te kunnen sluiten en hopen dat we volgend jaar weer alles kunnen doen zoals we het altijd gedaan hebben!

Heeft u geen zin in al die drukte de laatste dagen voor kerst? Dan kunt u ook al onze vaccuum getrokken verse wild- en kipproducten invriezen voor de kerstdagen!

VEEL WILDPLEZIER!
TEAM VAN OFWEGEN POELIER

 

Prijslijst

U kunt HIER de prijslijst 2020 downloaden (.pdf)

Kerstrecepten van het huis

 

Stoofpot van wildzwijn/hert

Ingrediënten

  • 800 gram wildzwijnstoofvlees/hertstoofvlees
  • 200 gram boter + scheutje olie
  • 300 cl wildfond
  • 300 cl rode wijn
  • 2 tenen knoflook gekneusd
  • 1 gesnipperde ui
  • klein beetje kruidnagel, jeneverbesjes, laurierblad
  • peper en zout
  • beetje bloem
  • takje rozemarijn en tijm
  • winterpeen in stukjes
  • spekjes
  • eetl. tomatenpuree

Bereiding
Bestrooi het vlees ruim met zeezout en versgemalen peper en doe er dan wat bloem overheen (voor de binding op het eind) Laat de roomboter met olie mooi bruin worden en voeg de gesnipperde ui, winterpeenstukjes, gekneusde knoflook, de kruidnagel, jeneverbes, takje rozemarijn en tijm en laurierblad toe. Voeg daar het gekruide vlees bij tot het mooi bruin is, en het laatste minuutje tomatenpuree Blus af met de rode wijn of bier en wildfond en laat, als het gaat om de wildzwijn, het gerecht 2,5 uur pruttelen, maakt u het met hert, laat het dan nog een uurtje langer gaan. Heel belangrijk is om te proeven hoe zacht het vlees is en of het genoeg op smaak is, voeg er eventueel nog een schep appelstroop bij! Na het checken laat je het sudderpotje inkoken naar gewenste dikte, daarna weer proeven en evt. nog wat zout of peper toevoegen.
TIP: Zeker een dag of twee dagen van te voren maken ... wordt het nog lekkerder!!!


Hertenbiefstuk met rode wijn appel kaneelsaus

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukken
  • 20 gram boter
  • peper en zout uit de molen
  • bakje wijn-appel-kaneelsaus

Bereiding
Laat de biefstukken 2 uur op temperatuur komen. Verhit de boter in de koekenpan en bak de biefstukken aan weerskanten bruin. Draai het vuur omlaag en laat de biefstukken per kant 2 minuten garen. Neem de biefstukken uit de pan leg ze op een schaaltje met een stukje aluminiumfolie eroverheen. Voeg het bakje saus toe aan een beetje braadvet en laat op laag vuur warmen. Serveertip: Lekker met seizoensgroenten, aardappelgratin en stoofpeertjes.


Konijnenbout wild of tam met kriekbier

Ingrediënten

  • 4 tamme konijnenbouten of 8 wilde konijnenbouten
  • zout, peper
  • 1 eetl. bloem, boter
  • 1 flesje kriekbier
  • 1 pot wildbouillon
  • 1 eetl. rode wijn azijn
  • 1 eetl. grove mostert
  • 1 theel. tijm
  • 1 theel. salie
  • 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 theel. tomatenpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 potjes kersen op siroop
  • 2 theel. suiker

Bereiding
Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem. Bak ze in de braadpan mooi aan, en haal ze vervolgens uit de pan. Doe de uien, tijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de pan en fruit aan. Voeg de tomatenpuree, het kriekbier, de wildbouillon en de azijn toe en breng aan de kook. Doe de boutjes terug in de pan en laat ze op heel laag vuur 2,5 uur pruttelen. Voeg daarna de kersen op sap toe en pruttel nog 15 min. door.
TIP: Maak ze een dag van te voren!!