Belangrijke informatie!
Door allerlei reeds bekende redenen veranderen er ook bij ons wekelijks de inkoopprijzen, wij kunnen geen vaste prijzen hanteren, onderstaande prijzen zijn daardoor indicatief en kunnen dagelijks veranderen, hierop kan achteraf geen aanspraak gemaakt worden, wij hebben onze goede naam mede te danken aan onze eerlijkheid, openheid en oprechtheid.
Wij zijn trots op onze kwaliteit, ons wild is puur Hollands wild dat door onszelf wordt ingekocht, gekeurd en bewerkt, wat de kwaliteit en smaak ten goede komt!
LET OP! Bestel tijdig, dit voorkomt teleurstellingen en u bent verzekerd van een topproduct.
Om alles soepel te laten verlopen hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet:
Openingstijden
Zondag 22 december gesloten
Maandag 23 december van 08.00 - 17.00 uur
Dinsdag 24 december van 08.00 - 16.00 uur
Woensdag 25 december gesloten
Donderdag 26 december gesloten.
Tussen Kerst en Oud en Nieuw:
Vrijdag 27 december van 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 28 december van 08.00 – 16.00 uur
Zondag 29 december gesloten
Maandag 30 december van 10.00 – 18.00 uur
Dinsdag 31 december van 08.00 – 15.00 uur.
Woensdag 1 januari 2025 t/m maandag 6 januari zijn wij gesloten.
Dinsdag 7 januari staan wij weer voor u klaar!
VEEL WILDPLEZIER!
TEAM VAN OFWEGEN POELIER
U kunt HIER de prijslijst 2024 downloaden (.pdf)
Dit jaar kunt u ook een prijslijst downloaden met heerlijke hapjes voor oudejaarsavond.
Afhalen: dinsdag 31 december tussen 9.00 en 15.00 uur.
Stoofpot van wildzwijn/hert
Ingrediënten (voor 4 personen)
Bereiding
Bestrooi het vlees ruim met zeezout en versgemalen peper en doe er dan wat bloem overheen (voor de binding op het eind)
Laat de roomboter met olie mooi bruin worden en voeg de gesnipperde ui, winterpeenstukjes, gekneusde knoflook, de kruidnagel, jeneverbes, takje rozemarijn en tijm en laurierblad toe.
Voeg daar het gekruide vlees bij tot het mooi bruin is, en het laatste minuutje tomatenpuree. Blus af met de rode wijn of bier en wildfond en laat, als het gaat om de wildzwijn, het gerecht 2,5 uur pruttelen, maakt u het met hert, laat het dan nog een uurtje langer gaan.
Heel belangrijk is om te proeven hoe zacht het vlees is en of het genoeg op smaak is, voeg er eventueel nog een schep appelstroop bij!
Na het checken laat je het sudderpotje inkoken naar gewenste dikte, daarna weer proeven en evt. nog wat zout of peper toevoegen.
TIP: Zeker een dag of twee dagen van te voren maken ... wordt het nog lekkerder!!!
Hertenbiefstuk met rode wijn appel kaneelsaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
Bereiding
Laat de biefstukken 2 uur op temperatuur komen.
Verhit de boter in de koekenpan en bak de biefstukken aan weerskanten bruin.
Draai het vuur omlaag en laat de biefstukken per kant 2 minuten garen.
Neem de biefstukken uit de pan leg ze op een schaaltje met een stukje aluminiumfolie eroverheen.
Voeg het bakje saus toe aan een beetje braadvet en laat op laag vuur warmen.
Serveertip: Lekker met seizoensgroenten, aardappelgratin en stoofpeertjes.
Konijnenbout wild of tam met kriekbier
Ingrediënten (voor 4 personen)
Bereiding
Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem.
Bak ze in de braadpan mooi aan, en haal ze vervolgens uit de pan.
Doe de uien, tijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de pan en fruit aan.
Voeg de tomatenpuree, het kriekbier, de wildbouillon en de azijn toe en breng aan de kook.
Doe de boutjes terug in de pan en laat ze op heel laag vuur 2,5 uur pruttelen.
Voeg daarna de kersen op sap toe en pruttel nog 15 min. door.
TIP: Maak ze een dag van te voren!!